KURIJE OČI

Kurije oko (Heloma), posledica je pojačanog pritiska na određeno područje. Kurije oko nije uvek patološka promena, osim ukoliko se ne obradi ili je pritisak hroničan. 

Kurije oko se najčešće javlja na stopalima, zbog pritiska koje ona trpe pri svakom koraku. Rigidnost stopala povećava mogućnost njegovog formiranja. Pacijenti koji pate od kurijeg oka ili kalusa često se žale na bol – imaju utisak da hodaju po nečemu tvrdom poput šljunka. Kurije oko nije isto što i kalus (žulj). Kurije oči su male, bolne na dodir i karakteriše ih uzdignuta kvržica u sredini

Kurje oko je relativno učestao problem koji se javi gotovo kod svake osobe pre ili kasnije. Poslednjih godina često uzrokuju poteškoće koje zahtevaju odlazak lekaru. Kurije oko je gotovo bezopasno, ali u slučaju da imate dijabetes, ispod žuljeva i kurjih očiju se mogu stvoriti duboki ulkusi.

Tretman

Tretman kurijeg oka podrazumeva uklanjanje pritiska što se najbolje postiže primenom odgovarajuće ortoze. U Foot Clinic M&S, naši podolozi mogu proceniti, propisati i prilagoditi Vam preporučene ortoze bez uputa Vašeg lekara. Kurje oko treba uvek ukloniti, što se postiže redovnim tretmanima debridmana. Hidriranje kože pomaže Vašem telu da ukloni mrtve ćelije i time smanji pritisak u tom području, sprečavajući nastanak kurijeg oka. Nemoguće je u potpunosti ukloniti pritisak na stopalima, zbog prirode ljudskog hoda, ali je najdelotvornije smanjenje pritiska primenom prilagođenih ortoza. U retkim slučajevima ozbiljnog kurjeg oka ili žulja, neophodna je terapija nege rane ili čak hirurška intervencija.

Vrhunski podolozi, dermatolozi i plastični hirurzi stoje Vam na raspolaganju.
011 2430 754
+381 64 82 93 694
 Коče Kapetana 35 BEOGRAD
Ponedeljak – Petak 10:00 – 18:00
Subota 10:00 – 15:00
Call Now Button